28. september 2007

 • Blæseorkester Søndermarkens 40 års jubilæum

  Da vi ikke får besøg af Tranemo i år, men håber vi kan arrangere et besøg næste år, har vi besluttet at HSO deltager i Blæseorkester Søndermarkens (Randers Musikskole) 40 års jubilæumsarrangement lørdag den 27. oktober.
  Vi er inviteret til at deltage både lørdag og søndag, men har besluttet at tage hjem lørdag aften efter festen.

  Programmet:
  Afgang lørdag morgen kl. 7:45.
  HSO stående koncert lørdag formiddag et sted i byen, hvor alle orkestre mødes efter en stjernemarch.
  Lille koncert lørdag eftermiddag ved receptionen.
  Spisning og fest lørdag aften.
  01.00: afgang mod Grumstrup, Tvingstrup og Hovedgård, hvor der vil være mulighed for aflæsning.

  Det nøjagtige program kan ses på aktivitetslisten.

  Påklædning til koncerter: Komplet ren uniform med HVIDE STRØMPER OG SORTE PUDSEDE SKO.

  Påklædning til festen lørdag aften: Festtøj efter eget valg.

 • Red Barnets Hovedgårdafdeling 40 års fødselsdag

  Næste tirsdag, den 2. oktober holder Red Barnets Hovedgårdafdeling 40 års fødselsdag i festsalen.
  Mimi Stilling Jacobsen kommer og holder tale og HSO overrasker med at spille et par numre ved arrangementet.
  Mødetid: 18.45 præcis og iført blå polo og civilt tøj.
 • Julefrokost

  Vi har besluttet at forsøge med julefrokost igen i år.
  Lørdag den 1. december, efter forøvningen til julekoncerten, vil vi afholde julefrokost i HSO.
  Tidspunkt, sted og tema følger senere, men reservér aftenen allerede nu.
 • Orkestermedlemmer

  På medlemssiden har vi desværre mistet Dennis Bilde, Martin Tryk og Astrid Gleerup Thomsen.
  Til gengæld har vi fået Christian Frandsen (lillebror Frandsen) med på guitar.
 • Bestyrelsen

  Nu er det også sikkert at Sidsel Buhl Jeppesen, sammen med Kirstine Dalgaard Nielsen og Rachel Stoklund er trådt ind i bestyrelsen i stedet for Jonas, Astrid og Ditte.

 • Nyt instrument i HSO

  Tirsdag aften den 25. september fik vi besøg af Bjarne Christensen, som er bassist og bl.a. spiller med i Sigurd Barrets Bjørnetrio. Han var kommet hele vejen fra København for at aflevere en funklende ny kontrabas til HSO.

  Bassen er en ¾ bas, som er den størrelse alle, undtagen symfoniorkestre, anvender. Han har monteret den med pickup og sammen med bassen har vi købt en ny basforstærker, hard case (etværelses lejlighed), gig bag, stativ og bue. Efter øvningen drog Jonathan af sted med bassen på ryggen, hjem for at øve sig.

  Vi har gennem de sidste år søgt og fået tilskud til bassen fra flere steder og glæder os meget til at tage den i brug.

  Se billedet af bassen sammen med Jonathan.

7. juli 2006

 • 19 - 24. april.

  Så skete det endelig. Groovity, det schweiziske bigband fra Köniz Musikschule ankom til Hovedgård. Lidt trætte og mørbankede efter den lange bustur, men klar til at tage hul på en indholdsrig genvisit hos os. De havde brugt tiden op til turen til at indøve et både spændende og svært repertoire, så det var et meget velspillende bigband, der besøgte HSO.

  Dagene gik med skolekoncerter og koncerter i både Århus og Vejle og aftnerne gik med socialt / musikalsk samvær. Det var som sædvanligt et hektisk program, hvor der ikke blev levnet meget tid hos værtsfamilierne, men vi havde dog givet de unge fri lørdag indtil kl. 14, så de kunne få udsovet, men også få lidt tid sammen med værterne. Det blev af flere udnyttet til en udflugt til Danmarks højeste "bjerg", men også en chance for lige at dyppe tæerne i saltvand en ekstra gang.

  Lørdag aften efter en fælleskoncert og - grill, kunne vi tage afsked med schweizerne, først én gang og siden kunne Fie og jeg lige nå at sige farvel, da de kom tilbage efter Weges saxofon.

 • 6. maj

  Kl. 10 om formiddagen kunne beboerne i Præstevænget opleve en del af HSO marchere op fra skolen. Anledningen var, at undertegnede den dag kunne fejre min 50 års fødselsdag. Tiden op til dagen var så optaget af planlægning og pyntning af forsamlingshus, at det kom fuldstændigt bag på mig at de kunne finde på at dukke op. Jeg sad og talte i telefon og da jeg hørte de første slag af stortrommen, smed jeg telefonen fra mig og fór ud på gaden. Om jeg fik afsluttet samtalen, ved jeg endnu ikke. Omme på græsplænen kunne Helle og jeg, samt både gamle og nye bestyrelsesmedlemmer nyde en fin lille koncert inden vi sluttede af med kaffe, øl eller vand.

  Jeg var meget glad og rørt over besøget, som gav mig den bedste start på dagen jeg kunne ønske.

 • 16. maj

  Traditionen tro besøger vi hvert forår Elbæk Efterskole. Turen plejer at ligge i forlængelse af vores besøg i Søvind, men det viste sig at den eneste tirsdag hvor både de og vi kunne var den 16. maj. Da det var samme dag der var fællesøvning til forårskoncerten i den frivillige musikundervisning, måtte Margit og Lars sørge for at HSO Catering kom i funktion igen. For at orkestermedlemmerne ikke skulle hjem og spise og tilbage igen i løbet af en time, serverede vi aftensmad for dem inden vi tog bussen til Elbæk.

  Det, at vi kun havde efterskolekoncerten den aften, gav os lidt bedre tid både til at stille op og stemme instrumenterne og til at give en flot koncert for efterskoleeleverne. Efter brikjuice og efterskolekage overværede vi forpremieren på nogle af deres sange, de skulle spille og synge på efterskoleelevernes dag tirsdagen efter. De har altid et meget højt niveau, trods det at det er en idrætsefterskole og det blev, som sædvanligt, en rigtig hyggelig aften, hvor Elbæk Efterskole levede op til deres rygte som noget af det bedste publikum HSO kan ønske sig.

 • 23. maj

  Den frivillige musikundervisning afholdt sin traditionsrige og sidste forårskoncert denne tirsdag. At det var den sidste, er en sandhed med modifikationer, da koncerterne sikkert fortsætter i fremtiden, men fra næste år under Horsens Kommunes Musikskole, som vi jo bliver en del af. Festsalen var propfyldt med forældre og bedsteforældre og spændte elever for rundt mellem hinanden. Det er et flot skue med så mange musikelever samlet i Hovedgård skoles festsal, når de alle samles til det sidste store fællesnummer: 120 elever og en god håndfuld lærere til at styre det hele.

  Vi fulgte koncerten med stor opmærksomhed, dels fordi en stor del af deltagerne spiller i skoleorkesteret og dels fordi det jo er i musikundervisningen vi henter vores nye medlemmer. Efter pausen spillede skoleorkesteret tre numre: Pirates of the Caribbean, Birdland og The Chicken. Tre flotte numre, som viste hvor langt orkesteret er kommet med 16 nye medlemmer fra juleferien.

 • 9. juni

  Starten på denne maratonweekend gik fredag aften, hvor HSO skulle åbne Birkefesten i Østbirk. Vi startede ved Superbrugsen og marcherede op til festpladsen ved hallen. Marchturen var vores første rigtige i år og vi var noget spændte på hvordan det skulle gå. Mange af de nye var ikke helt fortrolige med marchnoderne og det ér meget svært at gå pænt og spille samtidigt. Alle klarede det rigtigt flot. Det både lød godt og så rigtigt flot ud med så stort et orkester op ad hovedgaden i Østbirk. Efter ankomsten til festpladsen stillede vi op til en stående koncert, hvor orkesteret spillede i en halv time. Repertoiret var godt valgt og man kunne mærke på publikum at det nok ikke helt var den slags musik de forventede af et "marchorkester". Jeg tror det er længe siden de har hørt noget så vildt som Jonathans bassolo i The Chicken og Anders og Thomas i Peter Gunn.

 • 10. juni

  Lørdag lidt over tolv sad HSO klar på stolene foran byporten i Horsens. Vi deltog atter i Horsens For Fuld Udblæsning efter et par års fravær. Der havde været lidt forvirring angående stole, men i sidste minut dukkede 40 stole op, så vi kunne sidde ned under koncerten. Humøret var højt, både blandt orkester og publikum, og HSO spillede en fornem koncert. Selvom man vidste, at et stort hold på 9 veteraner spillede deres næstsidste koncert med HSO, tegner fremtiden lys og lykkelig med alle vores nye dygtige medlemmer. Publikum stoppede op for at høre os og flere blev stående under hele koncerten. Jeg hørte kun den sidste del af koncerten, da jeg selv skulle spille til arrangementet, men jeg har hørt fra flere sider at det var det bedste de har hørt længe og alle har været vildt begejstrede for orkesteret og Fie. Så meget vellyd og musikglæde er svært at finde i andre ungdomsorkestre. Man bliver meget stolt når man som formand får så mange roser, som jeg har fået efter denne koncert.

 • 10. juni

  Allerede kl. 14.15 sad orkesteret atter klar til en koncert. Rammerne var nu Anlægget i Hovedgård, hvor byfesten fandt sted. Denne koncert var den allersidste "storetudekoncert", hvor vi for altid skulle tage afsked med ikke mindre end ni af vores ældste medlemmer. Et par af dem har nok hængt fast lidt længere end normalt, så det var en stor flok at tage afsked med på én gang: Johnny, Steffen K., Søren Larsen, "Kongen" - (Erik), Steffen F, "Anja for helvede", "Astrid MC", Astrid Oxholm og Charlotte. Derudover stopper Tine også i HSO. Solbrillerne var i brug og det var et meget bevæget orkester og publikum der fyldte teltet den eftermiddag. Da der også er nogle der tager på efterskole efter sommerferien, bliver det et noget amputeret orkester som mødes i august, men vi er jo så heldige at få vores 10 "efterskolepiger" tilbage. Med dem tilbage har vi stor forventning om at der ikke går ret lang tid før orkesteret er på højeste niveau igen.

 • 9-11. juni.

  Byfesten 2006.07.06
  Oven i alle disse koncerter lå der jo også en del arbejde i afviklingen af årets byfest. Skoleorkesteret er jo en aktiv partner i byfesten, hvor vi som sædvanligt stod for bemandingen og driften af grillteltet. Vi har været så heldige at Lars Peter Jensen er fortsat i byfestudvalget for skoleorkesteret og han har deltaget i møderne gennem året. Normalt har der været fire foreninger, der har udgjort byfestudvalget: Borgerforeningen, Idrætsforeningen, Skoleorkesteret og Hovedgård Hallen.

  Sidste år trak Hovedgård Hallen sig ud så der nu kun er tre foreninger tilbage. Det har betydet at byfestudvalget har bedt os om at stille med to personer til møderne. Vi har indtil nu vægret os, da der i det daglige er nok arbejde til HSO-bestyrelsen. Om vi får lov næste år tvivler jeg meget på, og vi må se om Lars Peter gider fortsætte - han har jo ikke nogen med i orkesteret mere, så det er flot han vil lave det store arbejde der ligger i byfesten. Hvis vi skal deltage med én mere, kan det være vi bliver nødt til at bede en af forældrene hjælpe til og tage tjansen.

  Selve afviklingen af byfesten foregår ved at de deltagende foreninger stiller med personale til opstilling, afvikling, oprydning og nedtagning. Vi stiller i grillteltet med både forældre og medlemmer, ligesom vi skal bruge forældre og nogle af de ældste medlemmer til opstilling, oprydning og nedtagning. Vi stiller derudover også med personale til hjælp ved cykelringridningen, fællesspisningen og servering af kaffen bagefter, ligesom nogle af vores medlemmer bager kage, som sælges i grillteltet. I år har vi, da der er færre foreninger til afviklingen, fået en del flere vagter og opgaver end vi plejer.

  Alt dette er slet ikke muligt uden hjælp fra vores forældre. Vi sender sedler med medlemmerne hjem, hvor forældrene kan skrive sig på, hvornår og hvordan de vil hjælpe, hvorefter vi laver en vagtplan for byfesten. Vi sørger for at der altid er en "gammel rotte" til at stå i grillen sammen med en ny og to medlemmer. Typisk vil der altid være en fra bestyrelsen i teltet. Det er altid et puslespil at få bemandet alle vagterne, da der af den ene eller anden grund er mange der enten ikke returnerer sedlerne eller som ikke kan hjælpe til. Det betyder at vi må bede de der allerede har meldt sig om at tage flere vagter ligesom flere fra bestyrelsen deltager med op til 10-12 timers arbejde for at få det hele til at gå op. Det kan ikke være rimeligt at det hele hænger på bestyrelsen, som jo også lægger et stort arbejde i den daglige drift af orkesteret og planlægningen af byfesten. Jeg vil appellere til jer forældre om at tage mere del i afviklingen af sådanne arrangementer. Ikke blot for orkesterets, men også for byens skyld. Hvis vi ikke laver det arbejde det er, bliver der ingen byfest. Nogle har udtalt at vi bare kan hæve kontingentet og så undvære det beløb som byfesten giver os. Det ville selvfølgelig være en løsning, men det ville også betyde at byfesten i Hovedgård vil stoppe.

  Jeg vil slutte takke de forældre der har hjulpet til i år. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med jer.

 • 13. juni

  Allerede tirsdag efter byfesten skulle orkesteret i aktion igen. Første del af vores "Tour de Omliggende Byer" startede hos Henrik Stoklund i Ørridslev, hvorfra vi marcherede op til Camilla, som var vært ved kage og sodavand. Undervejs gjorde vi et lille stop, da nogle havde fået opsnuset at en af HSO´s venner, Jacob Nelsson havde fødselsdag og han bor lige på marchruten op gennem Ørridslev. Stående ude i haven sammen med sin familie fik Jacob fødselsdagssangen og orkesterets specielle hurraråb med ta-tu-te-ta og hoftesving.

  Under opholdet hos Camilla kastede Dianna sin kærlighed på et kaninfugleskræmsel, der stod i haven. Camillas far hentede straks et tilsvarende fugleskræmsel og forærede det til Dianna. Sammen med kaninen kørte vi til Søvind, hvor vi som sædvanligt startede foran Plejehjemmet på Ravnebjerget. Vi gik den lige vej op gennem Søvind og ud til Toftum, hvor Diannas forældre tog imod os igen i år. Efter at have beundret udsigten fra haven og fortæret kagen, kaffen, sodavanden og for enkeltes vedkommende øllen, kørte bussen atter til Hovedgård, hvor vi lidt forsinket kunne tage afsked med hinanden. For Steffen K, og Anjas vedkommende blev det den sidste marchtur, da de ikke kunne være med på sidste del af "Tour de Omliggende Byer" tirsdagen efter.

 • 20. juni

  Allersidste tirsdag inden sommerferien tog vi på anden del af "Tour de Omliggende Byer". Vi startede med at køre til Grumstrup, hvor vi startede nede hos Anja og Steffen og marcherede gennem byen op til Tine, som også lige var blevet student. Med forældre og bedsteforældre stående på balkonen, spillede orkesteret et par numre, inden vi gik op i haven for at nyde kage, sodavand og kaffe. Da vi skulle videre blev Tine tilbage for at holde sin studenterfest, så det blev sidste fløjt fra hende i HSO. Resten af orkesteret kørte med bussen til Vedslet, hvor vi startede marchturen ved starten af vejen ned til Marie. Da vi nærmede os hjem blev vi mødt af Maries søster, Lise, som lige var blevet student, hendes forældre, alle naboer og gæsterne til studentergildet. HSO spillede sæsonens allersidste numre inde på gårdspladsen inden vi kastede os over kagen og sodavanden. I bussen hjem tog de sidste af vores "gamle" medlemmer afsked med orkesteret og vi ønskede hinanden en god sommerferie inden vi gik hver til sit.

 • 19-20. august

  Når vi mødes efter sommerferien, starter vi op med vores fællesweekend med Hadsund Skoleorkester lørdag og søndag den 19-20. august. Hadsund Skoleorkester har henvendt sig til os, for at høre om vi var interesseret i at genoptage den kontakt der har været mellem orkestrene gennem tiden. Det har vi drøftet i orkesteret og alle var enige om at det kunne være sjovt at have et dansk venskabsorkester, som vi kan lave noget sammen med. Måske på en lidt mindre formel måde end med vores udenlandske venner. Det er lidt lettere at arrangere en weekend sammen med Hadsund end med tyskerne, svenskerne og schweizerne.

  Vi har længe talt om at lave en workshop sammen med Keld Hosbond og Anne-Kirstine Winkler, som er uddannede på Rytmisk Konservatorium i Århus. Vi har aftalt med Keld og Anne-Kirstine, at de kommer lørdag og afholder en workshop med de to orkestre. Vi vil arbejde med rytmik, sang og spil uden noder og jeg tror på, at vi alle kan få nogle rigtigt gode oplevelser i weekenden. Efter en fest lørdag aften starter vi søndag med morgenmad og fællesøvning så vi er klar til en fælleskoncert søndag eftermiddag.

  Ud over at blive en ryste-sammen weekend med Hadsund, bliver det et glædeligt gensyn med vores "Efterskolepiger", som endeligt kommer tilbage til os.

 • Efterårsferien.

  Så er det helt sikkert. Tranemo Concert Band har inviteret os til at besøge dem i den første del af vores efterårsferie. Det vil sige at vi regner med at tage af sted fredag og komme hjem tirsdag eller onsdag. Detaljeret program kommer efter sommerferien, når vi mødes i bestyrelsen igen. Reserver allerede dagene nu, så vi kan komme af sted med et stort, velspillende HSO. De ældste i orkesteret kan stadig huske turen til Tranemo i 2001.
  De fleste kan huske svenskernes besøg hos os sidste efterår og I andre kan smugkigge på hjemmesiden under "Dagbogen 2001" og "Dagbogen 2005".

 • God sommerferie

  Endelig vil jeg ønske jer alle i HSO og jeres familier en rigtig god og solbeskinnet sommerferie. Jeg glæder mig til vi mødes igen efter ferien og til at tage hul på endnu en spændende sæson med verdens bedste orkester med de sødeste medlemmer, nemlig Hovedgård Skoleorkester.

8. april 2006

 • Tirsdag den 21. februar
  var Hovedgård Skoleorkester oppe og se til Lise på Tirstrup Idrætsefterskole.

  Det var et besøg i vores besøgsrække til efterskolemedlemmerne, og den første tur for de nye medlemmer. Vi vil normalt ikke tage på ture inden vinterturen, men da vi havde forberedt de nye medlemmer på, at det var i orden de ikke spillede med på alle numrene, og atmosfæren på efterskolerne er meget afslappet, så turde vi godt.

  Det er altid sjovt at komme ud på efterskolerne, hvor vores medlemmer glæder sig til at vise os skolen hvor de går, men ikke mindst at vise deres skolekammerater, hvad det er de laver i deres fritid. Det kan være svært for os at forstå, men der er faktisk ikke ret mange der kender til musik i den form vi udøver. Det nærmeste vi kommer et kendskab, er fordomme om at hornmusik er noget kedeligt, marchmusik for gamle militærmennesker. Alle som én overraskes over repertoiret og den entusiasme og det liv, som musikken leveres med. Fie gik på skolen, som alle andre steder vi spiller, lige til hjertet af både elever og lærere. At der så i Tirstrup, som altid er én eller flere på skolen, som Fie kender, gør jo heller ikke turen kedeligere.

 • 25-27. februar
  Så har vi været på vores traditionsrige vintertur til Ahl Hage ved Ebeltoft.

  Musikalsk og socialt har det været en af de bedste ture i lang tid. Det er svært at overgå tidligere års ture, men trods det store antal nye medlemmer viste HSO, at det sociale sammenhold på tværs af den store aldersspredning, er helt i top.

  Rent musikalsk blev der arbejdet meget koncentreret med de mange nye numre. Den ændrede form på gruppeøvningen lørdag med små grupper, hvor de ældre medlemmer gav intensivtræning til de nye, gav et virkeligt godt udbytte.

  Se i øvrigt den meget omfattende beskrivelse af turen her på hjemmesiden.

 • 5. april
  Vi har nu efterhånden fået iklædt vore nye medlemmer. Det har været et puslespil at få fundet nok små uniformer til alle, men ved at opgradere de lidt ældre medlemmer til større uniformer og inddrage lidt fra vores efterskolemedlemmer, ser det ud til at puslespillet går op.

  Første gang vi skal se orkesteret i uniformerne, bliver til koncerten med schweizerne lørdag den 22. april kl. 16.00 i skolens festsal.

 • 5. april
  Planlægningen af besøget fra schweizerne er nu i den afsluttende fase. Vi holdt bestyrelsesmøde i aftes, hvor programmet blev lagt fast. Det omfatter både skolekoncerter på Hovedgård og Østbirk skole, samt koncerter i Århus, Odder og Vejle. Derudover bliver der tid til fælles hygge og fest.

  Vi har haft lidt besvær med at få indkvarteret alle schweizere, trods det at de kun kommer 25 personer i alt, med chauffør og ledere. Vi havde på forhånd fredet familierne til de nye medlemmer, da der er konfirmation dagen efter schweizerne drager hjem.
  Der var mange som meldte at de ikke kunne have nogen boende. Flere med en fornuftig grund, men andre bl.a. med det argument at "vi havde jo også nogen boende sidst", eller "jeg har arbejdsuge den uge". Det holder bare ikke. Vi vil jo også gerne kunne bo hos nogen HVER gang vi besøger et andet orkester og ikke blot hver anden gang og man bør kunne planlægge sit fritidsarbejde og bytte vagter indbyrdes når man ved besked allerede 5 måneder før besøget. (læs "Sidste nyt" fra 5. november 2005).

  Problemerne har betydet at flere fra bestyrelsen må indkvartere flere end de har regnet med, samtidig med at de har taget fri fra arbejde én eller flere dage for at kunne tage med som værter ud til koncerter, madlavning, fest og oprydning. Jeg vil opfordre familierne til at tænke kraftigt over dette, så vi en anden gang ikke kommer i samme situation og må drive rovdrift på bestyrelsesmedlemmerne.

  Program, indkvarteringsliste og praktisk information omkring besøget udsendes til alle medlemmerne inden påske.

 • 8. april
  Vi skal igen stå ved Superbrugsen og tegne OK-benzinkort. Bestyrelsen stiller med 2 x 2 personer og vi håber på, at vi får tegnet rigtig mange nye kort.

  Vi er spændte på hvad resultatet af sidste års sponsorat bliver, men forrige år tjente orkesteret over 10.000 kr. ved benzinkorttegning. Hvis I endnu ikke har et sponsorkort som støtter Skoleorkesteret, så kom over til brugsen lørdag mellem 10 og 14, så ordner vi det. Hvis du, det første år af kortets levetid tanker over 500 liter, så udløser det en check på 300 kr. til Skoleorkesteret og derudover 10 øre pr. liter, du tanker. Efter et år giver kortet 3 øre pr. liter, så det er gode penge til driften af Skoleorkesteret.

 • 8-11. juni
  Planlægningen af årets byfest i dagene 8-11. juni er så småt gået i gang.

  Lars Peter Jensen har deltaget i møderne for os. Tidligere har der været fire foreninger der har udgjort sommerfesten: Idrætsforeningen, Borgerforeningen, Hallen og Skoleorkesteret. I år har Hallen trukket sig ud af festen og det betyder at vi skal stille med en ekstra mand ved opstilling og nedtagning. Det betyder også at vores del af et eventuelt overskud bliver tilsvarende større.

  Derudover er vores opgave, som sædvanligt, at passe grillteltet. Jeg vil opfordre alle forældre til at melde sig, når vi efter påske sender vagtplan til byfesten med medlemmerne hjem. Jeg kan berolige nye forældre med, at de vil komme til at stå sammen med "gamle erfarne rotter", så de kan roligt melde sig.

  Fredagen før, altså den 9. juni, skal Skoleorkesteret åbne Birkefesten i Østbrik med en lille marchtur kl. 17.30, for at fejre deres nye flagallé, efterfulgt af en lille standkoncert på festpladsen.

  Lørdag den 10. juni deltager Skoleorkesteret i Horsens For Fuld Udblæsning, med en koncert ved byporten klokken 12 - 13.

  Skoleorkesteret skal spille til byfesten i teltet lørdag den 10. juni om eftermiddagen.

 • Foråret 2006.
  Vi vil, som tidligere år tage en tur rundt til vores opland for at marchere en lille tur i medlemmernes hjembyer. Den ene aften vil vi derudover også besøge Elbæk Efterskole.

 • Aflysning.
  Vi har haft planer om at besøge endnu et par efterskoler her i løbet af foråret. Vores program er så stramt, at vi ikke kan forsvare at aflyse flere øvetirsdage og vi må desværre aflyse de sidst to besøg hos Charlotte på Ådalens efterskole i Hørning samt Matilde og Johanne på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm.

  Vi håber i stedet for at de vil komme og være med, når vi har besøg fra Schweiz, og vi glæder os meget til at de, sammen med de andre 7, kommer tilbage efter sommerferien.

23. januar 2006

 • 10. december 2005.
  Julekoncerten, og julen er nu godt overstået. Generelt synes vi det var en god koncert. Koncerten var godt besøgt, orkesteret og Spilopperne spillede begge en meget flot koncert og programmet afvikledes nogenlunde som planlagt.

  Eneste minus der kan nævnes er, at julekoncerten 2005 atter overskred tidsrammen. Måden at afvikle koncerten på, med kaffe og lotteri i pausen, får koncerten til at føles længere, end hvis koncerten afvikledes først og kaffen nydes bagefter. Så kan de, der udelukkende kommer for koncerten, tage hjem før kaffen. Vi tror dog at café-opstillingen har flere plusser end den traditionelle opstilling og vi har besluttet at begrænse koncerten næste år ved at korte et par numre af skoleorkesterets program og afkorte formandens snak mellem numrene. Vi skal dog stadig passe på, ikke at jappe koncerten igennem. Den skal gerne være et pusterum i julens travlhed.

  Julekoncerten var desværre den sidste optræden for tre af vore medlemmer. Iben, Dorte og Pernille spillede deres sidste koncert med skoleorkesteret. De har efterhånden fået så meget andet at lave, med skole, lektier og arbejde, at de ikke synes de har tid til at yde den indsats der kræves i orkesteret. Vi vil savne dem og ønsker dem alt mulig held og lykke fremover.

 • 13. december 2005.
  Skoleorkesteret tog tirsdag efter julekoncerten på besøg hos et par af vore efterskolepiger. Denne gang til Eriksminde Efterskole ved Odder, hvor Anna og Rachel går. Vi gør meget ud af at holde kontakten med de medlemmer, som har orlov, ved lige og de nyder også at kunne fremvise orkesteret for deres skolekammerater. Orkesteret leverede en meget intens præstation, fuldstændig fri for nerver, hvor den afgåede formand Ole Krahn, der var syg under julekoncerten, fik lov til at høre meget af programmet alligevel.

  Koncerten på efterskolen var Trines sidste med skoleorkesteret. Trine er flyttet til Odense, hvor hendes kæreste Sigurd bor. Det var med stort vemod at vi, efter 8 år, tog afsked med Trine.

 • 20. december 2005.
  Selv om skoleorkesteret holder juleferie, er der lige et job som Fie og Lars mangler at udføre. Normalt ligger optagelsesprøverne tirsdag efter julekoncerten, men på grund af efterskolebesøget er dette punkt blevet udskudt en uge. Med 16 Spilopper, der ønskede optagelse i skoleorkesteret, måtte vi sætte hele eftermiddagen af til prøverne.

  Der blev svaret på teori, spillet skalaer, bundne opgaver og selvvalgte numre. Pludselig fik vi besøg af Louise Nielsen og Rasmus Mogensen, som lige ville vise os det sidste nye skud på HSO-stammen. De har fået en dejlig søn og da begge forældre har en fortid i skoleorkesteret, må man sige at det er en rigtig HSO'er.

  Efter en evaluering af indsatserne, kunne Fie ringe rundt og meddele alle ansøgerne, at de var optaget i skoleorkesteret, så det var en flok glade unge mennesker, der endelig kunne holde juleferie.

  Her er navnene på de, der er optaget i HSO: Majka, Sidsel, Sebastian, Sandra, Daniel, Rebecca, Katja, Martin, Henrik, Lena, Astrid, Christian, Emilie, Trine, Pernille og Emil. Se billeder i dagbogen.

 • 4. januar 2006.
  Første øveaften i 2006. Vi kunne sige goddag til de 16 nye medlemmer som, efter pausen, alle måtte op og stå på stolen og præsentere sig selv. Det er en gammel tradition, hvor de "gamle" medlemmer har chance for at se de nye hoveder og lære deres navne. I år måtte Astrid M.C. holde for og hun blev hørt i alle navnene. Utroligt nok kunne hun faktisk dem alle sammen bagefter. Det er også der de gamle medlemmer får mulighed for at udspørge de nye om de underligste ting: Kan du li' kål? Kender du kongen? (Erik red.) Hvis Fie var en grøntsag, hvilken ville hun så være? Det kan føles meget pinligt at stå ene mand oppe på sin stol og få fyret alle mulige underlige spørgsmål i hovedet, men forbavsende nok tager alle det rigtig flot.

  Allerede første aften blev der udleveret helt nye numre, for at de nye oplever, at alle starter på bar bund i et nummer, og fordi repertoireudvalget har besluttet hvilke numre der skal prøves det kommende år. Indtil vinterturen og på denne, vil der blive udleveret 8-10 nye numre, hvoraf de fleste vil kunne høres til koncerter i 2006.

 • 21. februar 2006
  tager skoleorkesteret på efterskolebesøg hos Lise på Tirstrup Idrætsefterskole. Det bliver de nyes første offentlige optræden med orkesteret. Det er lidt tidligt for dem, da besøget ligger lige før vinterturen, men da det er i civilt tøj og under afslappede former, tror vi sagtens det kan gå. De har fået at vide, at de bare skal spille med på det de kan og at det ikke gør noget at de i nogle numre lægger instrumentet fra sig og bare følger med i noderne.

 • 24. - 26. februar 2006.
  Vi tager på den årlige vintertur. Igen i år går turen til Silkeborg Lejren på Ahl Hage ved Ebeltoft. Her lægges grunden til årets repertoire og til det sociale fællesskab i skoleorkesteret.

  Der er i alt lagt op til mere end 10 timers intens øvning. Der er den store karnevalsfest lørdag aften med gallamiddag, konkurrencer, indslag og dans til party-bandet. Derudover er der pauser med frugt, kage, frokost, debat og fysiske aktiviteter. Da lejren ligger i en gammel plantage lige ned til Kattegat, er der god mulighed for at gå ned til vandet og blive blæst grundigt igennem.

  Vinterturen er, udover at være et af årets absolutte højdepunkter en arbejdsweekend, hvor det er vigtigt at alle deltager.

 • Besøg fra Schweiz den 19. - 22. april
  Vi har fået endelig bekræftet fra schweizerne, at de kommer og besøger os i dagene efter påske. De ankommer onsdag den 19. april og tager af sted igen lørdag den 22. april om aftenen.

  Tidspunktet for deres besøg har ligget fast længe og er eneste mulighed for at passe deres feriekalender sammen med vores kalender. Vi har opdaget, at 8 af vores nye medlemmer går i 7A. på Hovedgård Skole, som skal konfirmeres søndag den 23. april. Det er lidt uheldigt, men da schweizerne nok højst kommer 25 mand, flest i alderen 16-20 år kan vi undgå at de nye skal have nogen indkvarteret, og må så lægge programmet med hensyntagen til konfirmationerne.

  Det schweiziske orkester er et ungdoms big band, som spiller et lidt anderledes big band repertoire end det klassiske. De spiller meget funky og ungt musik, som appellerer til det unge publikum. Vi glæder os meget til deres besøg og håber vi kan få lagt et spændende program for dem.

 • Vi arbejder på at besøge endnu et par af vore efterskoleelever i foråret. Vi arbejder også på igen at komme til at deltage i årets "Horsens for fuld musik".

 • Vi vil se om vi kan få arrangeret en work shop lørdag, hvor vi enten får besøg af Keld Hosbond og Anne Kirstine Winkler eller hvor vi trækker på vores dygtige musiklærere fra den frivillige musikundervisning, for at lave lidt anderledes musikaktivitet end vi er vant til.

 • Endelig ligger vi i venteposition for at komme til at spille en foyerkoncert i musikhuset i Århus i august eller september. Planerne for aktiviteter i juli til september lægges i juni måned, så vi ved ikke om det kan lade sig gøre før de har lagt program i juni