Nytårskur på Horsens Rådhus - den 6. januar 2007

Tekst: Lars Krøldrup - Foto: Lars Krøldrup og Morten Marboe, Horsens Folkeblad

Foto: Morten Marboe
Venligst stillet
til rådighed af Horsens Folkeblad
 
Som en indirekte følge af Hovedgårds kamp for at bevare det høje niveau af musikundervisning vi har i byen, blev vi af Jessie Mogensen og Jan Trøjborg inviteret til at spille til den første nytårskur i den nye, store Horsens Kommune. Nytårskuren i Horsens Kommune er ikke som vi er vant til en offentlig begivenhed, men et arrangement, hvor erhvervslederne i kommunen er inviteret til at høre borgmesteren fortælle om "rigets tilstand og visioner for fremtiden".

Vi syntes, at det var en fin lejlighed til at møde erhvervslivet i Horsens og vise at det ikke bare var tomme ord, men at vi virkeligt har et velspillende skoleorkester i byen, så vi takkede ja til tilbuddet og stillede torsdag eftermiddag den 6. januar vores instrumenter op på balkonen i rådhusets forhal. Det er et lidt utaknemmeligt sted at stille op, for balkonen er på første sal og alle gæsterne ville stå nede i stueetagen, så der er ikke den tætte kontakt til publikum, som vi er vant til. For at vi skulle have en chance for kontakt, var vi nødt til at klemme os sammen i det ene hjørne af balkonen og spærre for både dør og elevator.

 
Vi blev budt velkommen af Henning Nørbæk, som er kontorchef i kulturforvaltningen og som har stået for det praktiske ved arrangementet. Vi blev også budt velkommen af borgmester Jan Trøjborg, der kom op og hilste på os før gæsterne begyndte at strømme ind. Vi fik også lige lejlighed til at prøve akustikken inden koncerten og få justeret lydniveauet ind til lokalet.

Da de første gæster begyndte at komme, startede HSO koncerten med Pirates of the Caribbean. Allerede i det første nummer var orkesteret meget koncentreret og tændt, og man kunne slet ikke høre at vi rent faktisk ikke har spillet sammen siden julekoncerten den 9. december. Derefter fulgte Take the A-train, The Pink Panther, The Stripper og flere numre fra orkesterets alsidige repertoire.

Efterhånden fyldtes forhallen op med "Sorte Jakkesæt". Der var ikke nogen umiddelbar reaktion på musikken. Nogle få klappede efter et nummer, men langt de fleste af "de sorte jakkesæt" stod passiarende, med et glas i den ene hånd og den anden i lommen. Det er en koncertform, som HSO ikke er vant til og man kunne spore en let forvirring blandt orkestermedlemmerne, men vi der var blandt publikum kan fortælle, at alle var meget begejstrede over den høje kvalitet musikken havde. Der var ikke ret mange der forlod nytårskuren uden at vide hvem Hovedgård Skoleorkester er.

Efter de første "pindemadsvenlige" numre skiftede repertoiret lidt efter lidt stil. The Chicken blev fyret af og da orkesterets sidste nummer, Soul Bossa Nova blev spillet vågnede i hvert tilfælde opbuddet af pressefotografer op. Mens instrumentgrupperne skiftedes til at rejse og sætte sig, blev der blitzet som sjældent før. Jeg tror der var mindst 6-7 fotografer på balkonen på det tidspunkt.

 
 
Efter at orkesteret stående havde modtaget publikums hyldest - ja da klappede alle faktisk, var der lige tid til et ekstranummer inden borgmesteren skulle tale. Anders og Thomas tog elevatoren ned i stueetagen, hvor de battlede sig gennem Peter Gunn. Spillende blandt publikum, opdagede de at talerstolen var forsynet med mikrofon og blev vist på storskærm. Straks indtog de talerstolen og resten af nummeret blev leveret gennem højttalerne og vist på storskærmen.

Herefter startede Jan Trøjborg sin nytårstale med at præsentere orkesteret og rose det og vores musikliv i høje toner. Han virkede oprigtigt glad og stolt over nu også at have HSO med i "folden". Det glæder vi os meget til at opleve i fremtiden. Man kan i hvert tilfælde se af Horsens Folkeblads artikel om nytårskuren, at Skoleorkesterets optræden har fyldt en stor del af arrangementet. Flot spillet kære HSO'ere.


Foto: Morten Marboe
 
Horsens Folkeblad den 7. januar 2007
Foto og artikel er venligst stillet
til rådighed af Horsens Folkeblad
 

Horsens Folkeblad skrev også:

"Set fra Horsens og Gedved er en af gevinsterne ved kommunernes sammenlægning, at man nu kan få Hovedgård Skoleorkester til at spille ved nytårskuren. De 45 unge i alderen 14-19 år underholdt med stor energi de mange gæster, og fik efterfølgende uforbehaolden ros af bogmester Jan Trøjborg."

Citeret med tilladelse af Horsens Folkeblad.

 

Foto: Morten Marboe
Venligst stillet
til rådighed af Horsens Folkeblad

Under borgmesterens tale pakkede vi stille og roligt sammen hvorefter vi kunne gå ned i kantinen for at få en forfriskning. Vi troede at vi skulle have en sodavand og måske en pindemad, men der var dækket op med duge, stearinlys, tallerkener, bestik, glas og servietter og så stod der fade med store, flotte landgangsbrød og sodavand på bordene. Det var en meget fin forplejning som køkkenet diskede op med.

Da vi var klar til at køre hjem, var vores store turistbus med trailer blevet forvandlet til en minibus, som nu var spændt for traileren. Den bus vi var kørt til Horsens i, var gået i stykker og chaufføren var kørt ud for at hente en ny bus. Traileren blev pakket og de første kørte hjem med minibussen, mens de sidste ventede over en halv time før der endelig kom en ny bus for at hente os.

  

Tilbage til forsiden